ביטוח מקיף ואמצעי מיגון – אין אחד בלי השני

בעלות על רכב מגיעה עם נוחות וניידות, אך גם עם אחריות רבה. מעבר לחשיבות הנהיגה הזהירה, יש לוודא שהרכב מוגן מפני גניבות ופריצות, גם על מנת שלא להישאר עם חנייה ריקה וגם על מנת שחברות הביטוח יסכימו לבטח את הרכב. אמנם, לא כל חברת ביטוח מתנה את ביטוח הרכב באמצעי מיגון, אבל לרוב נהנות מהפריבילגיה הזו מכוניות ישנות מאד, בעלות ערך נמוך, שאין להן ביקוש בשוק החלפים הגנובים.

תנאי מיגון הרכב יופיעו בפוליסת ביטוח מקיף ויגדירו בדיוק אילו אמצעים דרושים  – גם על מנת לבטח את הרכב וגם על מנת להיות זכאים לפיצוי בגין גניבה, או פריצה. גם הסעיף הנוגע לשירותי מנעולן כמו פריצה לרכבעקב נעילה, איבוד מפתחות ועוד, או כמו שכפול מפתחות – יופיע בביטוח המקיף, אבל לא תמיד ומומלץ לוודא שהוא אכן כלול בפוליסה.

למרבה ההפתעה, שיטת הפריצה הנפוצה ביותר לרכבים היא פשוט שבירת החלון הקדמי. ברוב המקרים תופעל האזעקה, אבל בעלי רכבים רבים אינם מזהים את האזעקה הספציפית של רכבם בשניות הראשונות, מה שנותן לגנבים חלון זמן מסויים לנטרל את האזעקה, שלא על לדבר על מקרים בהם מופעלת אזעקה עקב מזג אוויר סוער. לאחר מכן על הגנבים להתמודד עם מחשב הרכב ועם אמצעי המיגון השונים, אבל לרוב הם יגיעו עם הציוד הדרוש ולאחר שאיתרו מראש את הרכב המיועד לגניבה.

מכיוון שבמדינת ישראל מדובר במכת גניבות של ממש, אין זה פלא שחברות הביטוח מתנות רכישת פוליסת ביטוח רכב מקיף במיגון המכוניות, בנוסף על האמצעים הקיימים ברוב הרכבים, כמו אזעקה. רוב האמצעים מהווים מיגון משלים, או נוסף למפתחות הרכב, כמו קודן – יש להקיש קוד הידוע רק למשתמשים ברכב, על מנת לאפשר את התנעתו. גם אימובילייזר (משבית מנוע), אשר מגיע עם חלק מהרכבים החדשים, או כזה הניתן לרכישה והתקנה באופן נפרד, הוא אחד האמצעים הנפוצים.

ישנם אמצעים הנחשבים "פרימיטיביים" יותר, כמו מנעולי הגה, שיתרונם העיקרי הוא בכך שהם מעכבים את הגנבים, אבל אינם מונעים מהם להסתלק עם הרכב מייד לאחר הסרת המנעול. אמצעי מתקדם יותר הוא האיתוראן – מערכת איתור מתקדמת המתריעה בעת ניסיון פריצה לרכב ומאתרת את מיקומו של הרכב בכל רגע נתון. בנוסף, ניתן להתקין לחצן מצוקה ברכב – אמצעי חשוב לאור המגמה האחרונה של שוד רכבים בזמן שהנהגים עדיין בתוכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן